طرز تهیه پیتزا ایتالیایی با گوشت چرخ کرده
پیتزا از آن دسته غذاهایی است که تنها با شنیدن نامش، حس شادی و لذت در دلها زنده میشود. در میان انواع مختلف این غذای دوستداشتنی، پیتزا گوشت چرخکرده جایگاه ویژهای دارد و با طعمی بینظیر و مقوی، یکی از انتخابهای محبوب برای طرفداران پیتزا به شمار میرود. این پیتزای خوشمزه را میتوان با مواد اولیه ساده و در دسترس تهیه کرد و آن را مطابق با سلیقه و ذائقه خود تنظیم نمود. اگر دوست دارید طرز تهیه این پیتزا را به سادگی یاد بگیرید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید، همراه مجموعه حیران باشید تا گام به گام شما را در تهیه این غذای لذیذ همراهی کنیم.
طرز تهیه پیتزا ایتالیایی با گوشت چرخکرده
مرحله ۱: تهیه خمیر مایه
ابتدا مقداری آب ولرم را در ظرفی بریزید و خمیر مایه فوری را به آن اضافه کنید. مخلوط را هم بزنید تا کاملاً ترکیب شود، سپس کمی شکر به آن اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا یکدست شود.
مرحله ۲: استراحت و عمل آمدن خمیر مایه
روی ظرف را بپوشانید و به مدت ۱۰ دقیقه در دمای محیط بگذارید تا خمیر مایه عمل کند. اگر حبابهایی در کنارههای ظرف مشاهده کردید، یعنی خمیر مایه آماده است.
مرحله ۳: افزودن نمک و روغن مایع
خمیر مایه عمل آمده را به یک ظرف بزرگ منتقل کنید. نمک را اضافه کرده و مخلوط کنید، سپس روغن مایع را نیز به ترکیب بیفزایید و هم بزنید تا بافتی یکدست به دست آید.
مرحله ۴: اضافه کردن آرد
آرد الک شده را کمکم به مخلوط خمیر اضافه کنید و هم بزنید تا آرد با مواد کاملاً ترکیب شود. مطمئن شوید که هیچ گلولهای از آرد باقی نماند و آرد را کنترلشده اضافه کنید.
مرحله ۵: جمع شدن خمیر و رسیدن به بافت مناسب
وقتی خمیر جمع شد و بافتی صاف، نرم و لطیف پیدا کرد، از افزودن بیشتر آرد خودداری کنید تا خمیر سفت نشود. خمیر باید نه خیلی سفت و نه خیلی شل باشد.
مرحله ۶: ورز دادن خمیر
خمیر را حدود ۱۰ دقیقه ورز دهید تا بافت آن کاملاً یکدست و لطیف شود. خمیر نباید به دست بچسبد. میتوانید از دستگاه خمیرزن استفاده کنید تا مطمئن شوید خمیر به بافت مناسبی میرسد.
مرحله ۷: استراحت دادن به خمیر
ظرفی را با کمی روغن چرب کنید و خمیر را داخل آن قرار دهید. سطح خمیر را نیز کمی چرب کرده و روی آن را با یک پارچه بپوشانید. ظرف را در محیطی تاریک و گرم قرار دهید تا خمیر استراحت کند.
مرحله ۸: خرد کردن پیاز
در این مدت که خمیر در حال استراحت است، پیاز را پوست گرفته و به شکل نگینی ریز خرد کنید. سپس مقداری روغن در تابه بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید.
مرحله ۹: تفت دادن پیاز
وقتی روغن داغ شد، پیازهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا سبک و شیشهای شوند.
مرحله ۱۰: افزودن گوشت و ادویهها
گوشت چرخکرده را به پیاز اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد. سپس ادویههای دلخواه مثل نمک، فلفل سیاه، پودر سیر، پاپریکا و آویشن را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر آنها پخش شود.
مرحله ۱۱: افزودن سس گوجه فرنگی
مقداری سس گوجه فرنگی که از قبل آماده کردهاید (رب گوجهفرنگی رقیقشده با آب) به مخلوط گوشت اضافه کنید و کمی تفت دهید تا طعم سس به خورد گوشت برود.
مرحله ۱۲: گرفتن پف خمیر
بعد از عمل آمدن خمیر و پف کردن آن، پف خمیر را با فشار انگشت بگیرید و خمیر را آماده پهن کردن کنید.
مرحله ۱۳: پهن کردن خمیر در قالب
قالب پیتزا را با روغن چرب کنید و خمیر را در آن پهن کنید. مطمئن شوید که ضخامت خمیر در همه قسمتها یکسان است.
مرحله ۱۴: افزودن سس گوجه به خمیر
روی خمیر مقداری سس گوجه بریزید و با فرچه آن را بهطور یکنواخت پخش کنید.
مرحله ۱۵: افزودن پنیر پیتزا
مقداری پنیر پیتزا روی سس گوجه پخش کنید، به طوری که تمام سطح خمیر را بپوشاند.
مرحله ۱۶: ریختن مواد گوشتی روی خمیر
مواد گوشتی آماده شده را روی پنیر پیتزا بریزید و پخش کنید، سپس دوباره مقداری پنیر پیتزا روی مواد گوشتی بریزید تا سطح پیتزا کاملاً پوشیده شود.
مرحله ۱۷: تزئین پیتزا
میتوانید روی پیتزا را با فلفل دلمهای، قارچ، گوجه گیلاسی، ذرت یا هر ماده دلخواه دیگری تزئین کنید.
مرحله ۱۸: پختن پیتزا
قالب پیتزا را در فر از قبل گرمشده قرار دهید و دمای فر را روی ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید. پیتزا را به مدت ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بپزید تا کاملاً آماده شود.
مرحله ۱۹: بیرون آوردن و برش دادن پیتزا
پس از پختن پیتزا و طلایی شدن پنیر، آن را از فر خارج کرده و بگذارید کمی خنک شود، سپس آن را به اندازه دلخواه برش بزنید.
مرحله ۲۰: سرو پیتزا ایتالیایی با گوشت چرخکرده
پیتزای گوشت چرخکرده را در ظرف مناسب بچینید و همراه با سس گوجهفرنگی و مخلفات دلخواه سرو کنید. نوش جان!